Sminktetoválás

sminktetoválás

Sminktetoválásnál érdemes betartani pár dolgot:

  • Tetoválás előtt legalább 2 héttel már ne érje UV sugárzás a tetoválandó területet.
  • A szebb eredmény érdekében a szemöldök és a száj bőrét készítsük fel egy jó minőségű shea vajas ápolással! (naponta 2x kenjük be) . Egy egészséges bőrben sokkal szebb lesz a végeredmény.
  • Ne felejtsük el, hogy élő szövetben dolgozunk, így amikor bekerül a bőrbe a pigment, az a jövőben a bőrünkkel együtt fog változni. Mit is jelent ez? Például: napozáskor, vagy szoláriumozás után szürkés- barnás színű lesz a bőrünk, így a szemöldök tetoválásunk is átváltozhat szép barnából szürkés árnyalatúvá. Emiatt mindig érdemes minimum  50+ faktoros fényvédőt használni mind a szemöldökre, mind a szájra.

    Én ezt ajánlom a vendégeimnek: 

vichy ideal soleil

– Szájtetoválásnál figyelembe kell venni, hogy akinek az életében csak egyszer is volt herpesze, annak tetoválás után 2 nappal ki fog jönni újra. Telvirán-t szoktam javasolni, abból is a nagyobb dózisút kell szedni 5 napig.  A tetoválás ilyenkor a középső napra essen.

– A friss tetoválás kisebb-nagyobb trauma a bőrnek, érzékenységtől függően. Főleg a száj és a szem 1-2 napig duzzadt lehet, ezért érdemes a tetoválást úgy időzíteni, hogy egy kicsit elvonulhassunk a kíváncsi tekintetek elől.

– Tetoválás után 2-3 hétig kerülni kell az úszást, a szaunát, szoláriumot, az UV sugárzást.

– A tetovált területen var keletkezik, melyet lehetőleg ne kapargassunk, pár nap után szépen, magától le fog esni. 

 

– A friss tetováláóráróórára egyre sötétebbnek tűnhet, nem szabad megijedni, hiszen a sebesedéígy történik. Amikor leesik a var, akkor pedig sokkal világosabbnak tűnhet- ilyenkor is nyugodjunk meg , hiszen a szemöldök kb. 5-6 hét alatt éri el a végleges árnyalatát, a száj pedig 6-8 hét alatt. 

– Mindig van egy korrekció is az árban, melyet szükség esetén 3 hónapon belül szoktam elvégezni. Mint máírtam, egy élő szövetben dolgozunk, az immunrendszer az idegen anyagot igyekszik eltüntetni. Persze a legtöbbször – hála a legújabb fejlesztésű pigmenteknek-  olyan szépen megmarad egy alkalommal is a tetoválás, hogy korrekcióra nincs is szükség.

– A tetoválás tartóssága külső és belső tényezőktől függ. A bepigmentált szín sötétségétől, a vendég bőrtípusától, például: napozási szokásoktól, a tartós szempilla és szemöldökfestéstől.

SMINKTETOVÁLÁSI MUNKÁIM: